At betale tilbage på sit lån – hvad er et afdrag?

Når man skal låne penge er der mange begreber man skal forholde sig til. Er man ikke så bekendt med finansielle begreber, kan det være lidt af en jungle at bevæge sig ud i, når man gerne vil låne penge. For når man skal låne penge, er det jo vigtigt, at man forstår hvad det er, man går ind til og at man forstår de vilkår man tegner et lån under.

Derfor vil jeg her forklare om begrebet ’afdrag’. Det er et af de mange begreber man bliver præsenteret for, når man vil låne penge. Og det er med god grund, for begrebet ’afdrag’ er et af de vigtigste begreber, når det kommer til at låne penge.
Det er nemlig den måde hvorpå låneudbyderen får sine penge tilbage igen, og det er jo som bekendt hele formålet for låneudbyderen.

Et afdrag er det du betaler tilbage på dit lån. Som oftest betaler du tilbage hver måned, men i enkelte tilfælde kan du også betale tilbage kvartalsvis eller årligt.
Det er vigtigt, at man sætter sig ind i hvad de reelle afdrag kommer til at blive. Hvis du låner 10.000 og skal betale dem af over 10 måneder er det som oftest ikke kun 1000kr du skal afdrage med hver måned. Der kommer nemlig tit og ofte renter på lånet og dem skal du ligge oveni det lånte beløb.

Derfor er det vigtigt, at du får regnet ud hvad du egentlig skal betale hver måned, for hvis ikke du betaler, risikerer du at blive registreret som dårlig betaler og mister derved din mulighed for at låne penge igen indtil din gæld er tilbagebetalt.
Men hvis blot du har styr på hvor meget du skal betale af hver måned, kan du ikke gå helt galt i byen. Og hvis du oveni købet sørger for at ligge pengene til side på din budgetkonto, så du er sikker på at du får betalt hver måned, så er du på den helt rette vej!