Derfor bør du anskaffe dig et kreditkort, hvis du ikke allerede har et

Stort set alle danskere ar i dag en eller anden form for kreditkort, hvad enten det så er et Mastercard, Visa-Dankort eller noget helt andet. Og det er ikke uden grund, at kreditkort er blevet et så populært, da der nemlig er utroligt mange gode fordele ved at skifte de gamle kontanter ud med et nyere kreditkort. Du kan f.eks. låne penge med et kreditkort, da navnet som bekendt indikerer, at du kan få kredit fra en kreditor med kortet. I dette indlæg vil jeg forsøge at argumentere for, at du bør anskaffe dig et kreditkort, hvis du altså ikke allerede har et i forvejen. Jeg opridser her tre argumenter, som jeg mener tjener til mit synspunkt i denne sammenhæng.

Første argument for at anskaffe et kreditkort: kreditten

Det første argument, som jeg vil fremlægge her, omhandler at du kan få kredit med et kreditkort. Hele essensen i et kreditkort er jo nemlig, at man kan få ”på klods” af den udbyder, som har udstedt éns kreditkort. Det samme kan man ikke med kontanter, hvilket selvfølgelig er en klar fordel ved kreditkort fremfor kontanter, som jo stadigvæk må anses som værende det eneste alternativ til kreditkort. Det betyder altså, at hvis du står i en butik, hos en forhandler eller en helt tredje part og har forelsket dig i et produkt, så kan du uanset hvad betale dette produkt – også selvom at du ikke har pengene stående på kontoen, da du jo så bare får kredit af din kortudsteder.

Hvor meget man kan få i kredit på hvert kort afhænger selvsagt af, hvilket kort det er, som man ejer. Det interessante i den forbindelse er derfor, hvilket kreditkort man skal vælge sig. Til dette vil jeg kort og godt sige, at det ene og alene er et spørgsmål om, hvilke behov man har, samt hvordan ens økonomi ser ud. Hvis man er forretningsmand og har brug for mange penge i kredit til sine investeringer, skal naturligvis have et kort med stor kreditværdi. Vil man omvendt bare have et par tusinde kroner i kredit eller måske endda mindre, er et kreditkort med en lavere rente og en lavere kreditværdihed mere at foretrække.

Andet argument for at anskaffe et kreditkort: hygiejnen

Det andet argument, som jeg mener er en helt åbenlys fordel ved kreditkort, omhandler det rent hygiejniske aspekt af problemstillingen. Det er ingen hemmelighed, at kontanter er meget beskidte og i det hele taget bare nogle bakteriebomber af en anden verden. Jeg så for nylig en artikel, der konstaterede, at de danske kontanter er nogle af de allermest bakteriefyldte valuta i hele verden, kun overgået af et enkelt land, som jeg erindrer var Mexico. Der er altså en del bakterier og derved sygdomme at slippe for, hvis man vælger at droppe kontanterne til fordel for et kreditkort, som det kun er dine hænder, der kommer i kontakt med hver dag.

Med et kreditkort kan du ramme mange pletskud.
Med et kreditkort kan du ramme mange pletskud.

Såfremt du altså ønsker, at have færre bakterier på hænderne og måske spare et par sygedage hvert år, så vil mit argument altså her være, at det er en god idé at skifte til et personligt kreditkort. Oveni alt dette skal man samtidig huske på, at det er vigtigt at bekymre sig om sin personlige hygiejne, hvis du vil slippe for en masse af de sygdomme, som der i dag er i omløb verden over. Kort og godt kan man sammenlagt sige, at set ud fra renlighed og hygiejne, så er det langt mere fordelagtigt med et kreditkort fremfor kontanter.

Tredje argument for at anskaffe et kreditkort: anvendeligheden

Det tredje og sidste argument, som jeg vil fremføre på kreditkortets vegne, omhandler anvendeligheden af dette. For mig at se står det helt klart, at kreditkortet er mere praktisk i sin natur, end kontanterne er i deres. Et kreditkort kan bruges flere steder end kontanter: i butikker, i automater og endda på internettet. Samtidig er der også den fordel ved et kreditkort, at det for det meste kan bruges i udlandet, således at du slipper for at skulle gå i din lokale bank herhjemme for at bestille og veksle til fremmed valuta, hvilket sagtens kan tage flere dage for banken.

Sidst men ikke mindst er der også et sikkerhedsmæssigt aspekt ved problemstillingen, da kreditkort er meget sikrere end kontanter. Lad os antage, at du helt uventet bliver bestjålet på gaden (eksempelvis din pung), så vil det ikke stå så slemt til, hvis det er dit kreditkort som du mister. Dit kreditkort kan nemlig hurtigt spærres og dermed sikre din penge. Hvis dine kontanter stjæles, så kan disse ikke erstattes, og du må opgive at få dem tilbage.