Din bankrådgiver er en sælger!

I mange år gik jeg og troede, at min bankrådgiver altid kun havde mine interesser for øje og, at hans job var at sikre, at jeg følte mig fuldstændig tryg ved min økonomi. Men det var lige indtil en dag, hvor jeg var nede i banken for at foretage et generelt tjek af min økonomi. Jeg havde booket et møde med min bankrådgiver og glædede mig over, at jeg nu skulle ned og have en god snak om hvordan min økonomi så ud. Jeg mente selv, at jeg på den måde kunne komme eventuelle økonomiske overraskelser i forkøbet og ærlig talt syntes jeg, at jeg var et ret så ansvarligt menneske. For hvor mange går egentlig ned til deres bankrådgiver og foretager et forebyggende tjek? Jeg kender i hvert fald ikke særlig mange.

Men ikke desto mindre tog jeg derned og vi begyndte så småt at gå igennem min økonomi. Der gik dog ikke lang tid før jeg følte, at der var noget galt. Pludselig begyndte min bankrådgiver at snakke om forsikringer. Jeg forstod ikke helt hvorfor men det viste sig, at banken havde en samarbejdsaftale med et forsikringsselskab og derfor var det selvfølgelig i bankens interesse at sælge mig en af deres forsikringer. Jeg fik hurtigt affejet hans tilbud og håbede nu på, at vi kunne fortsætte uden flere tilbud. Men til min forfærdelse gik han blot videre til endnu et tilbud. Han prøvede nu at ”sælge” mig et forbrugslån. Han blev ved med at spørge indtil, om der ikke var noget jeg stod og manglede i mit liv såsom nye møbler, en bil eller en rejse. Jeg måtte pænt forklare ham, at jeg ikke havde tænkt mig at tage et lån i banken og at hvis jeg skulle have lyst til at låne penge, så var der mange andre muligheder for dette.

Til sidst forstod han, at han ikke kunne sælge noget til mig og jeg rejste mig derefter op og sagde pænt farvel. Hvad han dog ikke vidste var, at det var sidste gang jeg havde booket et møde i banken. Jeg må i stedet sætte min lid til, at jeg selv har styr på min økonomi og ikke behøver en bankrådgiver til at rådgive mig. For det de egentlig bare gør, er at forsøge at sælge produkter så banken kan tjene penge!