Din bankrådgiver vil også tjene penge

Vi ønsker os alle en bankrådgiver, vi har masser af tillid til, en bankrådgiver, der forsøger at hjælpe os til at træffe de rigtige beslutninger og ikke lede os ud i ting, vi ikke har brug for. Vi vil have en bankrådgiver der varetager, vores interesser og ikke leder os i fordærv, men sandheden er bare en anden. Vi ser gentagne gange bankrådgivere, der anbefaler eksempelvis køb af obligationer i en bank, men hvis banken går konkurs, får man kun dækket 80 % af det investerede og man kan derfor lide et stort tab. Vi skal huske at bankverdenen er hårdt presset og bankrådgiveren vil også tjene penge, for bankens skyld og i sidste ende for sin egen skyld, så bankens muligheder for at overleve krisen, forbedres. Med det taget i betragtning, må det konstateres at bankrådgiveren også vil tjene penge og ikke altid er objektiv og forsøger at lokke kunderne til at låne eller købe, som ikke kan forsvares med et ærligt hjerte.

Det er dybt sørgeligt, men ikke desto mindre virkelighed og på den baggrund kan det være svært at få hundrede procent tillid til sin bank.

Næste gang, du har brug for økonomisk vejledning eller brug for et lån, bør du overveje andre løsninger end banken. Det er muligt at optage forbrugslån, som du selv i højere grad sætter rammerne for. Du bestemmer beløbet, har indflydelse på løbetiden og får en favorabel rente og du slipper for alt besværet med din bankrådgiver. Ikano Bank for eksempel gør det ganske nemt og stiller ikke mange spørgsmål til din likviditet, lynhurtigt har du penge til din rådighed.

I dagens verden, er det meget bedre at optage lån andre steder end i banken, som er farvet efter sin egen succes eller overlevelse i en presset branche. Ikano Bank stiller ikke spørgsmål, men indfrier blot dine forventninger.