Dit rådighedsbeløb skal afspejle hvad du har råd til

For at der er helt styr på definitionerne, så er rådighedsbeløbet, det beløb man har til rådighed hver måned, efter alle de faste udgifter og med i rådighedsbeløbet er også ens madbudget. Og det er forskelligt, hvad der er brug for af rådighedsbeløb hver måned. Der kan være en måned, hvor man ikke har brug for så højt beløb, mens man i en anden måned skal til fire fødselsdage, hvor der skal købes gaver til. Har man en måned som sidstnævnte, så kræver det enten et højt rådighedsbeløb eller at man kan spare på andre ting eller spare i andre måneder.

Uforudsete udgifter tæller ikke med

De udgifter, som ikke indgår i ens faste budget, kommer af samme grund til at skulle dækkes ind under sit rådighedsbeløb. De uforudsete udgifter reducerer det rådighedsbeløb man har. Og derfor, så kan det være en god idé at have en buffer. Hvis der kommer en uforudset udgift, som er større end din økonomi kan tåle, så kan du løse det ved, at tage et lån, f.eks. SMS-lån, hvor du bare betaler af i den efterfølgende måned. Der skal altså være plads til at der kan komme uforudsete udgifter. Én ting er den post, der hedder diverse, der dækker alt andet, der ikke kan skematiseres, dvs. gaver, oplevelser, tøj osv., den kan man nogenlunde styre som man selv vil. Så må man sætte en grænse for, hvad der månedsvis kan bruges på lige præcis den post. Men uforudsete udgifter er en anden og meget svær størrelse, at beregne på forhånd. Man ved aldrig, hvad der pludselig går i stykker, hvad det koster at få reparereret.

Læg et budget

For at få det bedste overblik, bør du lægge et budget. Et budget der indeholder samtlige indtægter og udgifter. Så er der et resultat på årsbasis og der er et resultat på månedsbasis. Hvad der er overskud pr. måned, afhænger af de udgifter der er i den enkelte måned. Det er også meget individuelt hvor meget man har behov for at forkæle sig selv. Det må være et individuelt behov, men også individuelle beslutninger, der skal afgøre det. Hver gang, reducerer det i ens rådighedsbeløb, som man skal huske også skal dække ens madbudget, men også sådan noget som gaver og og uforudsete udgifter. Derfor kan det være godt, at have en buffer. Men derudover kan du altid supplere med lån. Store som små, lange som korte løbetider, alt efter hvad dit behov måtte være.

Den korrekte afspejling

Når du har overblik over, hvad du har af udgifter, så giver rådighedsbeløbet også den rette afspejling af, hvad du har råd til og hvad du ikke har råd til. Hvis der er noget du ikke har råd til, så må du finde ud af, hvordan du kan finansiere det. Der er et bredt udvalg af lån, der i den forbindelse kan være belejligt. Det har tidligere været tabu omkring lån og især køb på afbetaling, men sådan er det langtfra længere. Der er stor utilfredshed blandt mange, for de vilkår man får i bankerne. Man skal betale for at have konti og man får ingen renter på indestående, til gengæld skal man betale høje renter for selv at låne penge og man skal til mange møder, samtaler, telefonopkald igennem før man kan få lov at låne penge. Når alt dette lægges sammen, betyder det også, at mange søger mod andre løsninger for finansiering og her er især SMS lån blevet utroligt populært. Her har man at gøre med lån, af en mindre størrelse, der kan optages direkte fra ens mobiltelefon, har en kort løbetid og som gør at man kan købe det man mangler, præcist når man mangler det. Så slipper man for, at skulle igennem lange behandlinger, for at låne et mindre beløb.

Tag lån når du mangler

Når dit rådighedsbeløb ikke slår til med dine udgifter, skal du ikke være bange for at tage et lån. Du ved, at I andre måneder, hænger økonomien fint sammen og i disse måneder afvikler du bare på lånet. Så skaber du en økonomi i balance, hvor du er sikker på, at du altid har råd til det du gerne vil have. Hvis ikke du har pengene i det øjeblik, så kan du hurtigt låne penge, så det bliver muligt. Man præger i høj grad afviklingen selv. Den fleksibilitet er til stor gavn for forbrugeren. Surf rundt på internettet, find det bedste lån og brug så penge lige når du har lyst. Der er ingen grund til at sætte begrænsninger op.

lån penge