Er ungdomslån godt eller skidt?

Det er ingen hemmelighed, at der er en bred enighed blandt befolkningen omkring, at unge er nogle af dem, der har flest penge mellem hænderne. Dog synes den unge målgruppe alligevel at være et godt marked for lånevirksomheder. I hvert fald er mange af disse virksomheder begyndt at udbyde såkaldte ungdomslån hvor unge mennesker kan låne penge til lavere renter.

Dog er der efterhånden ikke så mange virksomheder tilbage, der ikke vil låne penge til folk der er under 21. For eksempel kan du hos D:E:R låne penge hvis du er fyldt 20 og hos Selene Finans skal du kun være fyldt 18. Men de virksomheder der kræver, at du er 25 år eller ældre findes stadig og derfor er disse ungdomslån en mulighed. Specielt er de en mulighed for unge under 25 der ikke studerer og derfor ikke har mulighed for at optage et SU-lån. Men som det er med alle låneformer er det vigtigt, at man kigger sig for og undersøger hvilke vilkår og betingelser der er for at låne pengene. Men har man sin sunde fornuft med sig, kan man ikke gå helt galt i byen. Blot man er klar over, at der kan være forskellige vilkår alt afhængig af hvilken udbyder man benytter sig af.

Men heldigvis er Danmark et land, der er fyldt med kloge hoveder og jeg er slet ikke i tvivl om, at de fleste af de unge sagtens kan finde ud af at bruge hovedet inden de giver sig i kast med at låne penge. Og som jeg har sagt før, er der ingen grund til at føle sig skræmt over at låne penge og man skal i særdeleshed ikke føle sig flov. Alle kan få brug for at låne penge på et tidspunkt i deres liv og sådan har det altid været.