Familielån er ligeså gode som de lyder..

Jeg har netop fået øjnene op for en ny type lån – de såkaldte familielån.
Da jeg læste om dem første gang synes jeg, at det lød for godt til at være sandt.
Igen renter, ingen kreditomkostninger og man skulle ikke stille sikkerhed. Men ifølge mange eksperter er det ikke Utopia. Det er faktisk sådan det hænger sammen.

Familielån foregår på den måde, at familiemedlemmer kan låne penge ud til hinanden. Har du eksempelvis en farmor, der ligger inde med mange penge og står du selv og mangler penge, kan du låne penge af din farmor via disse familielån og det er altså uden både renter, kreditomkostninger og tilbagebetalingsplan.

Du skal dog være opmærksom på, at der er visse forholdsregler der skal tages, for at SKAT ikke kan komme efter dig. Eksempelvis vil SKAT muligvis have deres følehorn ude, hvis der er tale om et meget stort lån eksempelvis i millionklassen.

Men som tiderne er nu, synes jeg, at disse familielån er en god måde hvorpå familier kan hjælpe hinanden igennem hårde økonomiske tider. Nogle bruger endda også disse familielån som en forskud på en eventuel arv. På denne måde kan man komme udenom afgifter i forbindelse med arv, og det er ofte her, man skal være opmærksom på, at SKAT ikke får nys om dette. Man skal derfor sætte sig godt ind i reglerne omkring disse familielån inden man opretter et. Det ville være så ærgerligt at blive dømt for skattesnyd når ens intentioner jo var gode.

Personligt synes jeg ikke, at man kan klandres for at ville hjælpe sin familie. Men der er jo nogle mennesker, der vil gøre alt for at omgå skattesystemet, og det er selvfølgelig dem SKAT er ude efter og ikke de mennesker, der blot vil hjælpe et familiemedlem.
Så har man rent mel i posen og god samvittighed er der absolut intet til hinder for at oprette et familielån. Det er rent faktisk en meget god idé.