Fordelene ved et budgetskema

Hvis man skal have en økonomi i orden og systematik, så er et budgetskema vejen frem. Det hjælper lige nøjagtig med at skabe systematik og overblik. Det er noget som man absolut ikke må undervurdere. Ved at have et budgetskema, kan man for årets 12 måneder, have alle de udgifter der for hver enkelt måned. Både de faste udgifter og dem der lige pludselig kommer uventet, kan sættes ind i skemaet. Derudover kan man notere sin indkomst og når indtægter og udgifter er trukket fra hinanden kan man se, hvor mange penge der er tilbage til at hygge sig for. Det kan være en god idé at arbejde med et fast madbudget også, så man ikke bruger mere end hvad der er højest nødvendigt og kan holde det stabilt måned efter måned.

Skab overblik

Ved at have et budgetskema over sine indtægter og udgifter i et givent kalenderår, kan man  se om man har en sund økonomi eller der er brug for at det skal forbedres. Man kan godt leve med at man grundet mange regninger i en enkelt måned har minus, men det skal helst udligne sig og gå i plus over flere måneder. Ellers er der to muligheder, enten at reducere sine udgifter eller øge sine indtægter. Det er ikke altid muligt at øge sin indtægt, hvis man er tilfreds med sit job. Så kan det til gengæld være at der er mulighed for at reducere sine udgifter. Der kan ofte være penge at spare på f.eks. tv-abonnement, hvor man kan reducere udgifter, ved f.eks. at vælge en anden udbyder eller en mindre tv pakke.

Excel ark

Man kan bruge Excel til at lave budget, som er et fremragende program til at have et budgetskema liggende på. Så hver gang der er kommet en uventet udgift, noterer man det sammen med de øvrige udgifter, så har man mulighed for at danne sig et overblik over økonomien på både kort og lang sigt. Hvis ens økonomi over en periode på 3-6 måneder går i plus og især går i plus over 12 måneder, er der ikke noget at være urolig for. Det er en god idé at have satser for hvad forskellige ting må koste. F.eks. at man har et fast beløb til mad, som man skal holde sig indenfor. Så har man styr på at man ikke bruger for meget. Og når alle udgifter er sat i skema, så er det muligt at se hvor mange penge man har til sig selv ved en given indkomst.