Forskel på Banklån og Internetlån

I denne begrebs og forklaringsguide er vi efterhånden ved at bevæge os et par skridt væk fra de egentlige enkeltbegreber og skal mere kaste os over forskellige fænomener eller situationer som ligeledes fortjener en forklaring. Således holder vi os i den samme boldgade, nemlig den økonomiske og finansielle sektor og samtidig er der også tale om forklaringer der har relevans for virkeligheden og ikke mindst den enkelte forbrugers liv. Emnerne har bare ændret en lille smule karakter, men ellers er alt ved det gamle.

Dagens blot vil rette fokus mod de forskellige typer af lån man kan få, eller måske nærmere de forskellige udbydere. Det kan nemlig godt være lidt af en jungle, når man først har opdage sit behov for at låne penge. Det sværeste er næsten at finde ud af, hvordan og hvor henne man skal gøre det, og sådan bør det bestemt ikke være.

De to låneudbydere jeg primært vil have fokus på er bankerne og de internetbasserede udbydere. Der er nemlig stor forskel og allerede mange forudindtagede meninger omkring de to udbydere. Særlig de internetbasserede lån har fået et noget dårligt ry.

Det dårlige ry kan vi lige starte med at komme til livs med det samme. Det skyldes ganske enkelt konkurrencen på markedet. I den finansielle debat i nyhedsmedier og TV er det tit højtprofilerede bankfolk der sætter dagsordenen. Typisk en cheføkonom fra Danske Bank som udtaler sig om det at låne penge. Her må det siges at være klart at forbrugslån uden sikkerhed som optages på internettet ikke stilles i det bedste lys. Danske bankAt låne penge på internettet er både smart og hurtigt lever jo af at låne penge ud, og har derfor ingen interesse i at give positiv omtale til deres konkurrenter. Derfor skal man også tage bankernes udtalelser med et gran salt. Der er ofte tale om banksælgere og ikke ligefrem bankrådgivere.

Når dette er sat på plads, så har banklånet været på markedet i mange år. Det er noget som de fleste kender og har prøvet. Det er sikkert og det er noget, hvor man kan komme til at snakke med en rådgiver/sælger, men tilgengæld tager det også lang tid at få i gennem og det kan være svært at få et forbrugslån, hvis man ikke kan stille sikkerhed. Dvs. har aktiver som man kan afgive til banken, som sikkerhed for tilbagebetalingen af lånet.

Dette gør selvfølgelig nogle ting besværlige, men til gengæld er det også forståeligt nok, når der er tale om et lån på 800.000 kroner til et hus. Her må sikkerheden siges at være vigtig og man stiller typisk bare sikkerhed i huset i et langfristet lån.

Det kan være mere effektivt

Som sagt kan et forbrugslån i banken godt være ret besværligt og det kan tage lang tid og ikke nok med det, så er det også usikkert om man overhovedet bliver godkendt til lånet. Dette har man i høj grad forsøgt at gøre lidt op med hos internetudbyderne som slår sig på nogle helt andre parametre end bankerne.

Her har man mere eller mindre skåret alt overflødigt væk. Der er ingen personlige møder og alt foregår elektronisk. Der er for det meste ikke krav om sikkerhed og lånene er primært rettet til forbrug. Der er ikke tale om store lån til huse og andre investeringer men for det meste op til 50.000 kroner. Derfor kan man netop skære sikkerhedskravet væk.

Når hele behandlingen er elektronisk så sikrer man også den hurtigst mulige behandling og selvsagt også den mest effektive. Det er klart at man sparer tid, når man ikke skal mødes med udbyderen og når man kan klare alting gennem sin computer eller smartphone.

Selvom det er moderne, hurtigt og effektivt så bliver det som end ikke mindre sikkert af den grund. Lånene er nemlig meget populære og der findes utallige udbydere på markedet som sikrer en sund konkurrence, dette medfører at alle de evt. dårlige udbydere for længst er skilt fra feltet og der kun er de gode og sikre tilbage.

Derudover er lånene forbeholdt alle og man behøver derfor ikke have en særlig viden om finansielle markeder eller lån, for at kunne forstå dem. Man skal blot kigge på de forskellige lån. Få overblikket og derefter vælge det lån og den løsning der passer bedst til de behov man har. Det er let og hurtigt at danne sig et overblik, og med de mange forskellige muligheder er det også ganske sandsynligt at man finder den perfekte løsning til at dække ens behov for flere penge til forbrug.