Frygt ikke for en dankortafvisning med et kreditkort

Mange kender det, at dankortet bliver afvist når vi står i supermarkedet eller i tøjbutikken. Jeg har selv prøvet det en del gange, da jeg var studerende, og det var det mest pinlige jeg kunne forestille sig. Specielt når køen bag ved er lang, og alle er klar over, hvad det er der sker. Det er så flovt, at alle ved, at man ingen penge har på sit dankort. Der kan selvfølgelig være mange grunde til, at dankortet er tomt, men det ved de andre kunder eller ekspedienten i butikken jo ikke. Der kan jo være sket en fejl, men det har ekspedienterne nok hørt tilpas nok gange til, at de rent faktisk tror på det.

Jeg skal gerne indrømme, at når mit kort er blevet afvist, så er det fordi, jeg havde brugt for mange penge og ikke havde flere penge på min konto. Dog skal det siges til mit forsvar, at jeg ikke havde mange penge som studerende, og derfor forsvandt pengene også hurtigt.
Jeg kan huske, at jeg var rigtig træt af, at jeg kunne risikere, at min dankort blev afvist midt på måneden og altså ikke havde flere penge tilbage til resten af måneden. På et tidspunkt var jeg så frustreret, at jeg fortalte om mine økonomiske problemer til alle, der gad høre på det.

Det resulterede i, at en af mine veninder foreslog mig, at jeg fik et kreditkort. Hun havde selv to kreditkort udover hendes dankort, fordi hun tit stod i samme problem som mig. Hun fortalte mig, at hun aldrig bekymrede sig om der var penge på hendes dankort. For hvis ikke der var penge på det kort, så havde hun penge på sine kreditkort. Derudover havde hun fået nogle rigtig gode fordele med sine kreditkort. Blandt andet havde hun fået en gratis rejseforsikring.

Jeg var lidt skeptisk da hun fortalte om det, for jeg havde hørt om høje renter på kreditkort. Men hun forsikrede mig om, at renterne kun blev høje, hvis ikke du betalte din kredit. Jeg undersøgte sagen lidt nærmere og fandt ud af, at hun faktisk havde ret. Da jeg havde fundet det kreditkort jeg ville have, bestilte jeg det over nettet og fik det hurtig tilsendt. Det lyder måske vanvittigt, men fra den dag jeg fik mit kreditkort, er mit dankort aldrig blevet afvist. Derudover er jeg også meget mere rolig hver gang, jeg kører mit dankort igennem dankortmaskinen. For jeg ved, at hvis ikke der er penge på mit dankort, så er der helt sikkert penge på mit kreditkort.