Hvad er afdragsfrie lån?

I forlængelse med mit indlæg om begrebet ’afdrag’ vil jeg her fortælle lidt om afdragsfrie lån og hvad det er for en størrelse.
Som ordet hentyder, er et afdragsfrit lån et lån, hvor du ikke skal betale afdrag. Derimod skal du betale blandt andet renter af lånet. Der er forskellige tidsperioder hvori du kan have et rentefrit lån. Det kan være alt fra 1 til 10 år eksempelvis.

Når den afdragsfrie periode er ophørt skal du til at betale dine afdrag sammen med dine renter. Derfor kan mange mennesker godt få lidt af et chok, når de skal til at betale en hel del mere end de er vant til. Derfor kan afdragsfrie lån være en lettere farlig affære, for hvis ikke du har budgetteret med, at du på et tidspunkt skal til at betale dine afdrag, kan det godt blive en dyr fornøjelse.

Afdragsfrie lån kan altså være en god ting, hvis du gerne vil have lidt luft i budgettet, men det er bare vigtigt, at du har taget højde for, at du på et tidspunkt skal til at betale dine afdrag igen.
Derfor er det altid værd at overveje, om det ikke ligeså godt kan betale sig for dig at betale afdragene med det samme. Hvis du har luft i økonomien til det, er du i hvert fald sikker på, at du får betalt af på dit lån og på den måde forlænger du ikke den periode det tager dig at betale af på dit lån.

Men som det er med så meget inden for den finansielle verden, skal du blot have din sunde fornuft med dig og overveje situationen inden du springer ud i noget. Forsøg så vidt muligt ikke at springe ud i noget, du absolut ingen kendskab har til. Selvfølgelig kan man ikke vide alt om alting, men man kan som det mindste sætte sig ind i tingene, og det gælder også med afdragsfrie lån.