Hvad er afdragsfrihed?

Når man optager lån er der mange ting, man skal være opmærksom på. Vigtigst er det dog at gøre op med sig selv, hvordan man ønsker at afvikle sit lån. Nogle lægger vægt på at få afdraget lånet så hurtigt som muligt hvor andre ønsker at afdrage lånet over længere tid og derved få en lavere månedlig ydelse.

Hvilken en af måderne man vælger afhænger fuldstændigt af den økonomiske situation man befinder sig i. Der er dog mange der vælger at gå efter at få en så lav månedlig ydelse som muligt. Eksempelvis er førstegangskøbere af huse nogle af dem, der sætter størst pris på lave månedlige ydelser. Det kan fx være fordi de netop er blevet færdiguddannede, skal til at have børn eller hvis der er andre faktorer der gør, at de gerne vil spare lidt penge.

En måde hvorpå man kan sørge for at få en lav månedlig ydelse er ved at optage et lån med afdragsfrihed. Afdragsfrihed vil sige, at du i en fastsat periode ikke betaler afdragene på dit lån, men kun betaler renter. På den måde får du en lav månedlig ydelse i og med, at du ikke betaler afdrag. Typisk vil du kunne have et lån med afdragsfrihed i op til 10 år. Derefter vil du skulle begynde at betale dine afdrag igen. Men til den tid har du muligvis mere luft i din økonomi og har derved nemmere ved at betale afdragene.

Og det er netop grunden til, at mange unge vælger afdragsfrie lån så de kan nyde godt af afdragsfriheden i nogle år. Det giver specielt god mening for de unge par der køber deres første hus og får deres første barn. Når man får børn er der brug for lidt ekstra penge og som et ungt par vil man også gerne have mulighed for at etablere sig økonomisk før man sætter sig med dyre afdrag på et huslån.

Det er dog ikke kun unge par der kan nyde godt af afdragsfrihed. Ovenstående var blot et eksempel på hvordan man kan udnytte afdragsfriheden. Og uanset hvem man er, er det smart med muligheden for at nyde et afdragsfrit lån.