Hvad er blankokredit?

Blankokredit dækker over lån, som man kan optage uden, at man skal stille sikkerhed af nogen art. Disse lån kaldes typisk også for blankolån.

Som forbruger kan det nogle gange være svært at få lov til at låne penge i banken. Det kan for eksempel være, hvis man vil låne penge, som skal bruges på rent forbrug. Det er specielt blevet svært at låne penge i banken i de seneste år, hvor finanskrisen har trykket økonomien i hele verden.

Fordi mange mennesker oplever at blive afvist, når de vil låne penge, så er der opstået et stort behov for, at man kan låne penge uden om sin bank. Den store konkurrence på lånemarkedet gør, at forbrugerne kan finde gode og betalingsvenlige lån på nettet. Derfor er det i løbet af de seneste år, blevet mere populært at låne penge på nettet. En af de mere populære former for lån er lån med blankokredit.

Forskellen på lån med blankokredit og banklån

Hvis et lån har blankokredit, betyder det, at man ikke behøver at stille nogen form for sikkerhed, når man låner pengene ved en låneudbyder. Dette gør, at mange føler sig mere sikre, når de skal låne penge på nettet, end de gør, når de skal låne penge i banken. I banken kan man nemlig blive bedt om at stille sin bil eller sit hus i sikkerhed – eller man kan blive afvist i at låne penge, hvis man ikke ejer noget af større værdi, som man kan sætte i pant. Låner man sine penge gennem et lån med blankokredit, så skal man ikke stille noget i pant.

Andre bliver bedt om at få et familiemedlem til at stille sikkerhed for sit lån. Det kan være en god ide, hvis man vil købe en lejlighed som ung, og man har forældre som kan kautionere for lånet. Men det er de færreste, der står i så heldig en situation. Du vil ikke blive bedt om at finde en, der kan kautionere for dit lån, når du optager en blankokredit.