Hvad er Blankolån?

Efterhånden har vi været rundt om en hel del emner i denne begrebsguide, men festen slutter på ingen måde her, der er stadig masser af væsentlige finansielle og økonomiske begreber vi skal have forklaret før vi for alvor kan kalde os eksperter. Det gælder både begreber indenfor lån, privatøkonomi, national økonomi, international økonomi og almindelig økonomisk teori og politik.

I dag er det den første kategori vi befinder os i. Nemlig lånekategorien. Der findes efterhånden så mange forskellige lån, at det kan være svært at finde rundt i alle de muligheder der er. Derfor er det også ekstra relevant med en forklaring, der med garanti kan hjælpe en hel del kommende låntagere med at vælge lån og få et lettere overblik over en ellers kompliceret verden.

Dagens begreb er blankolån. Et lån der egentlig ikke har været så meget opmærksomhed omkring i medierne, og måske derfor er det særligt relevant. Det er nemlig et begreb, som man efter min bedste overbevisning, vil komme til at høre noget mere til indenfor den nærmeste fremtid.

I virkeligheden er der tale om noget der minder om et forbrugslån. Nærmest til forvæksling og faktisk er forbrugslån vel nok det mest rammende sammenligningsgrundlag i forhold til blankolånet.

Det siger jo i sig selv ikke ret meget, hvis man ikke lige sådan er helt skarp på, hvad et forbrugslån helt præcist indebærer. Derfor fortjener dette begreb, sammen med blankolån, også en uddybning.

I sagens natur er der mest af alt tale om et lån man tager med henblik på at øge sit eget forbrug. Det vil sige penge man låner til forbrug, således at man kan bruge flere penge på sig selv eller andre. Det kunne eksempelvis være i form af nye forbrugsgoder som rejser, tv, computere telefoner osv. Når det kommer til ens eget forbrug, så er det faktisk kun ens egen fantasi der opstiller grænserne, for hvad man kan bruge penge på.

Det er sådan set det karakteristiske ved et forbrugslån, eller et blankolån. Man låner en sum penge som man så derefter kan forvalte nøjagtig som man selv synes de skal forvaltes.

Det smarte ved et blankolån er, at man selv kan bestemme, hvor mange penge man gerne vil låne – helt naturligt kan man ikke bare lige låne 1 million fra den ene dag til den anden, men til gengæld kan man hurtigt og let låne op til 50.000 kroner via internettet.

Ovenstående er sådan set i bund og grund pointen og det helt essentielle ved blankolån. Det er et lån der er beregnet til forbrug og som man selv kan bestemme beløbet på.

Hvorfor og hvordan?

Eftersom forklaringen på begrebet næsten allerede er givet er det nok også meget relevant at se lidt på, hvorfor man overhovedet bør benytte sig af muligheden, og ikke mindst hvordan man så skal gøre det.

Det sidste er ret simpelt og derfor en oplagt start. Den bedste og mest anvendte samt fornuftige løsning er er benytte sig af internettet, hvor man rigtig let og uden det store besvær kan få et ganske godt blankolån. Man ansøger elektronisk og ansøgningen behandles elektronisk. Dette sker naturligvis i overensstemmelse med persondataloven og det er helt fortroligt. Derfor skal man ikke frygte noget. Den elektroniske behandling sikrer også at man rigtig hurtigt og effektivt kan få penge på kontoen som man så kan bruge som man selv gerne vil.

Det er smart for rigtig mange mennesker, fordi man sjældent har meget overskud af tid i hverdagen. Derfor er det netop smart at man kan forbedre sin økonomi lynhurtigt med et par hurtige klik på internettet.

Rigtig mange mennesker har hvert eneste år brug for at låne penge, og langt flere end man lige tror benytter sig også af muligheden for at låne til forbrug. De fleste også med stor glæde og succes til følge.

Det åbner nemlig helt nye døre, når man låner penge og det sikrer at man får mere frihed og fleksibilitet i hverdagen til at gøre, hvad man har lyst til at til at være mere spontan. Der er ingen der blander sig i, hvordan man bruger pengene og det er rart og befriende, når man låner penge.

Det er let og simpelt at danne sig et overblik over de forskellige muligheder og det sikrer også at langt de fleste mennesker kan finde et lån der passer nøjagtig til deres behov.

Netop det med at det er så let er klart en stor fordel og at man kan forbedre sin økonomi så markant og så let taler klart for at benytte sig at blankolån.