Hvad er Bull-Market?

I Oliver Stones legendariske film fra 1987 med Michael Douglas i hovedrollen hører man blandt andet om begreberne Bull-Market og Bear-Market. Filmen omhandler selvsagt handel med aktier på den helt store scene.

Begrebet Bull-Market bruges stadig den dag i dag og det kan derfor være ganske relevant med en forklaring af begrebet med det meget karakteristiske navn.

Når man taler om et såkaldt Bull-Market, så taler man om et marked med stigende priser. Et marked i vækst og et marked der er opadgående. Altså også et marked, hvor det forventes at priserne vil stige yderligere. Derfor er der tale om et investeringsbegreb, der særligt anvendes ved handel med værdipapirer og i nogle tilfælde også ved handel med råvarer.

Marked i vækst

Det er vigtigt at understrege at et Bull-Market er et marked i vækst, altså et marked, hvor man normalt vil mene, at det kan være lukrativt at foretage investeringer, da der er en forventning i markedet om, at priserne vil fortsætte med at stige. Dog bør man være opmærksom på, at markedet kan vende og at priserne kan falde igen, med den forventning om, at de bliver ved med at falde. Dette vil i så fald være det modsatte af et Bull-Markedet og kaldes med et andet dyrerelateret ord for Bear-market.

Man kan således ikke tale om et Bull-Market uden også at kende til Bear-Market, der naturligt er den lidt mere triste modsætning til markedet i vækst.

Bull-Market var især et meget populært anvendt begreb i USA i natop 1980erne og 1990erne, hvor også den populære film Wall-Street blev lavet og set.

Vi bruger ikke længere den slags begreber ret ofte, når det kommer til handel med aktier i Nordeuropa, men det er stadig vigtigt at kende til betydningen, særligt hvis man ønsker at bevæge sig ind på andre markeder.

I USA har begrebet også været lidt på vej ud, men garvede inestorer vil altid kende til begrebet og muligvis også anvende dette. Om ikke andet, så kan man, efter at have læst denne blog, blære sig næste gang man ser filmen Wall-Street.