Hvad er en bankgaranti?

Efter at have skrevet en hel del om de forskellige bankpakker I Danmark og på de danske sites, er jeg nået til et nyt emne i begrebsguiden. Omend emnet er lidt i samme boldgade, da det i hvert fald omhandler noget omkring Banker. Emnet er denne gang “Bankgaranti”. Det er også et emne man efterhånden hører brugt ganske ofte i forbindelse med finansielle emner. Derfor er det også et vigtigt emne at kende til. Særligt når man når til et sted i livet, hvor man har brug for at være i kontakt med banken i forbindelse med større projekter.

Egentlig kan man sige, at betydningen af begrebet lidt giver sig selv. Nøglen skal findes i den sidste del af begrebet – nemlig “Garanti”. Når man garanterer noget, så afgiver man på en måde et løfte. Man lover noget. Man giver en sikkerhed for at noget kommer til at ske. Det er lidt det samme Banken gør, når der udstedes en bankgaranti. Deraf navnet BANK – GARANTI.

Vigtigt ved husbyggeri

At få en garanti fra banken kan være en stor fordel ved større projekter og lån. Det er vigtigt at der er klare vilkår og rene linjer i forbindelse med en aftale med banken inden man kaster sig ud i et stort projket. Derfor kan det ekesempelvis ved hysbyggeri være ganske essentielt at man har en garanti fra banken omkring et bestemt lån til et bestemt beløb eller en bestemt rente. På denne måde kan man bedre regne på tingene og planlægge begivenhedernes gang og lige så vel indregne de ting man har brug for fra banken, da disse ved en bankgaranti må betragtes som værende sikre.

En bankgaranti er altså, når banken garanterer bestemte ting overfor en kunde. Eksempelvis garanterer et lån eller et nærmere bestemt beløb. En garanti fra banken er noget man kan regne med og skaber derfor en del fordele i forbindelse med større projekter.