Hvad er en boligkredit?

En boligkredit er udelukkende for dig, der ejer din egen bolig. En boligkredit forudsætter nemlig, at du har et hus, som du kan stille i pant til din bank. Har du en bolig, så kan du med fordel oprette en boligkredit. Boligkreditten er dit billige alternativ til at låne penge.

Boligkreditten er en fordelagtig måde at låne penge på i banken. Men boligkreditten er kun mulig at få, hvis du ejer din bolig. Ejer du din bolig, så kan du med fordel lave en boligkredit. Boligkreditten fungerer i princippet som en kassekredit. Det vil sige, at du kan lave et lovligt overtræk i din bank.

Du vil kunne få lov til at lave et større overtræk med en boligkredit, end du kan med kassekreditten. Dette skyldes, at du stiller dit hus i pant til banken. Skulle du blive ude af stand til at betale dine afdrag, så ved banken, at du har et hus, som er penge værd. Dette er en stor fordel, når der skal forhandles pris og rådighedsbeløb på en kredit.

Boligkreditten er dit billige alternativ til dyre lån

Mange vælger at oprette en boligkredit, allerede når de køber hus. På den måde har de mulighed for at trække ekstra penge fra deres boligkredit, hvis de skulle få brug for det. Friheden gør, at man ikke behøver at låne penge andre steder fra, når man først har oprettet en boligkredit.

Laver man ikke underskud på boligkreditten, så betaler man ikke renter for at have den. Boligkreditten er altså gratis at have på samme betingelser som den almindelige kassekredit.

Man kan vælge at oprette en boligkredit i stedet for at optage et kreditforeningslån. Boligkreditten er en mere fleksibel finansieringsform end kreditforeningslånet. Samtidig kan man trække penge fra sin boligkredit, når man ønsker det.

Renten på boligkreditter er fleksible. Derfor udvikler de sig i samme takt, som det almindelige rentemarked udvikler sig. Stiger renten, så har det indflydelse på din boligkredit. Derfor skal du have luft i din økonomi, hvis du overvejer at lave en boligkredit. Det nytter ikke noget, at du ikke har råd til at betale en stigning i boligkredittens renter.

Når man trækker penge fra sin boligkredit, så står man selv for at betale dem tilbage. Det vil sige, at man kan låne pengene så længe, som man har lyst til. Den eneste betingelse er, at man betaler renter for de lånte penge. Men renterne på penge lånt i en boligkredit er ofte væsentligt lavere, end renterne er ved andre lån. Derfor kan det godt betale sig at lave en boligkredit, hvis man er boligejer. En boligkredit kan være afdragsfri i helt op til 30 år.