Hvad er en lønkonto?

Lønkonto

Lønkontoen er den konto, hvor din løn går ind på hver måned. Det er den konto, som du oplyser til din arbejdsplads, så de kan give dig løn. Lønkontoen er altså din primære konto, da det typisk vil være den konto, hvor din største indkomst i form af lønnen sættes ind på. Er du på offentlig overførelsesindkomst, så vil disse penge også blive indsat på din lønkonto.

Det smarteste er at forsøge at holde antallet af kontoer, som man har i banken på et minimum. Men derfor er det ikke sikkert, at du kan nøjes med en lønkonto. Det kan der være flere grunde til. Den første er, at en lønkonto kan være svært at bevare overblikket med. Svaret på dette problem er en budgetkonto. Den anden grund kan være spekulationer i renter. De er som ofte lave på lønkontoen. Svaret herpå er en opsparingskonto. Du kan læse mere om de forskellige kontotyper i nedenstående.

Budgetkonto

Nogle vælger at få oprettet PBS-betalingsaftaler direkte til deres lønkonto. På den måde undgår de, at skulle flytte pengene over på en anden konto førend de bliver trukket. Men for andre er det nemmere at have en separat konto til betaling af regninger. Denne konto kaldes en budgetkonto. Kort fortalt sikrer en budgetkonto, at man ikke trækker penge ud af banken, som man skal bruge på et senere tidspunkt. Det kan fx være når forsikringer og andre ikke månedsvise regninger skal betales.

Opsparingskonto

En lønkonto giver for det meste ikke særligt store renter. Derfor vælger mange at have en separat opsparingskonto. Man kan få gode renter, hvis man har økonomisk overskud i en sådan grad, at man kan aftale med banken, at man har begrænset mulighed for at trække penge fra kontoen. Herved er banken sikret pengene i længere tid, og de er derfor villige til at betale en bedre rente. Derudover er en opsparingskonto en god ide til at skabe overblik over de ekstra penge, som man har til rådighed.