Hvad er et blankolån?

Lån penge med blankolån direkte på computerenEfter en travl periode er jeg igen tilbage på bloggen med endnu flere begreber som skal forklares, så helt almindelige mennesker er bedre klædt på til at klare sig i det komplicerede finansielle system. Tidligere har disse sider båret mere præg af diskussion end af reel forklaring, denne gang vil der nok være tale om en blanding. Der vil mest af alt være forklaring, men det vil også tjene et væsentligt formål at diskutere begrebet, men dette vil mest af alt give sig selv senere i denne blog.

Begrebet denne gang er blankolån. I virkeligheden et ganske simpelt begreb som dog alligevel fortjener en forklaring idet det ikke er særligt simpelt første gang man stifter bekendtskab med det, men efter denne blog burde alt gerne stå lysende klart, og man glemmer aldrig, hvad et blankolån er igen.

I bund og grund er et blankolån det samme som de gode gamle forbrugslån. De fleste har nogenlunde klar idé om, hvad et forbrugslån er, og dermed også nu, hvad et blankolån er. Der er nemlig ikke store nævneværdige forskelle på de to lån. Blankolån er dog mest af alt et begreb der florerer på internettet og ikke helt så meget i bankerne, hvor forbrugslån ellers er et meget brugt begreb. Desværre ofte brugt i forbindelse med sætningen: “Det kan vi ikke give dig”.

Et blankolån er egentlig et lån på et mere eller mindre valgfrit pengebeløb som man derefter kan bruge på lige præcis hvad man har lyst til. Det kan jo i og for sig være en rigtig fin løsning i mange situationer. Vi kender alle sammen det med at man står og mangler penge her og nu. Man har brugt lidt for mange penge i den forgangne måned, og nu er der altså ikke flere tilbage. Her er blankolån en rigtig god løsning.

Det kan også være fordi man har lyst til at gøre noget spontant. Noget man ikke normalt gør – købe en ny stor forbrugsgode eller tage på en spontan tur eller rejse. Det er sådan noget der holder en kørende og hjælper med at gøre hverdagen både spændende og interessant.

Med et blankolån kan man sikre en højere grad af frihed i sit eget liv, så man kan gøre flere af ens drømme til virkelighed. Man kan lige pludselig forsvare at købe nogle af de ting man altid har ønsket sig – også rent økonomisk.

Internettet er den bedste mulighed

Hvis man gerne vil have et blankolån eller et forbrugslån, så er internettet din bedste ven. Det er meget lettere og meget mere overskueligt end at gå ned i banken for at låne penge. Nede i banken stilles der som udgangspunkt meget høje krav til, dig, hvordan du vil bruge pengene og ikke mindst til din privatøkonomiske situation. Det er ofte så høje og skrappe krav, at det kan være meget svært og uoverskueligt at efterleve dem som helt almindelig forbruger. Derfor møder bankerne også skarp og kvalificeret konkurrence fra de forskellige internetudbydere.

Det gør sig gældende på den måde, at udbyderne samler sig på forskellige formidlingssider, hvor de så kan reklamere for deres produkter. På den måde kan forbrugeren få et godt og grundigt overblik over de forskellige udbydere, og ikke mindst hvad de tilbyder. For det meste kan man nemlig se alle de relevante låneinformationer allerede på forsiden og så kan man så nærlæse dem på lånets egen side.

Der findes mange udbydere på markedet, og den skarpe konkurrence er udelukkende til gavn for forbrugeren. Man skal ikke lade sig forvirre af de mange udbydere, men i stedet bruge lidt tid på at sætte sig ind i dem og deres produkt. På den måde kan man finde en løsning der passer perfekt til de behov man har.

Derudover skal man huske at når konkurrencen er skarp, så er det altså kun de bedste og mest lukrative udbydere der overlever, for hvis nogle af dem ikke leverer deres produkter godt nok, så ryger de altså ud, så kan man ikke tjene penge.

Det betyder at forbrugerne kan føle sig helt sikre på at få en helt optimal løsning, når de gerne vil låne penge på internettet.

Det er både smart og fornuftigt, og så går det også hurtigt. Derudover skal man slet ikke leve op til de samme krav som man skal nede i banken.

Det er godt for forbrugeren og det er et produkt der er kommet for at blive, så der er ingen grund til at glemme ordet blankolån.