Hvad er et boliglån?

Hvis du er boligejer, kender du nok allerede til, hvad et boliglån er, medmindre du virkelig havde mange penge stående på kontoen, da du købte din bolig i sin tid. Til dem som ikke er bekendt med begrebet, og som måske bor i lejet ejendom/bolig, kan begrebet dog være særdeles vigtigt at kende til. Det er nemlig en stor del af det, at købe en ejendom.

Hvad betyder boliglån?

Egentligt siger navnet næsten sig selv i det hele taget. Et boliglån er en slags lån, som man kun kan optage, når man skal købe en bolig. Det kan sagtens være enten en ejerlejlighed eller et helt almindeligt hus, som du og din samlever har forelsket jer i. Boliglån er stort set nødvendigt for alle boligkøbere, fordi det er de færreste, der har et par millioner stående på kontoen, som de kan betale et hus kontant med.

Boliglån fås primært i banker og pengeinstitutter, men også på internettet hos udvalgte leverandører. Dog er de lån, som man finder på nettet oftest ikke nogle på flere millioner, selvom de har flere fordele, som bankerne eksempelvis ikke har. Det gode ved banklån er oftest, at denne lånetype har en lav rente, modsat eksempelvis forbrugslån og kviklån, som har højere renter men til gengæld også er nemmere og hurtigere at optage.

Hvor fås de billigste boliglån?

Det er rent faktisk ret nemt at få et godt og billigt boliglån, såfremt man har en solid økonomi. Dette er fordi, at der er mange banker, som kæmper om at få nogle flere kunder til deres boliglån, fordi de i så fald også vil have større chance for at sælge flere lån til kunden efterfølgende, når kunden skal have et nyt lån senere hen.

Lægernes Pensionsbank har så vidt jeg kan se den laveste rente og er dermed det billigste boliglån på markedet i dag med en rente på 6,2 %. Som det fremgår er renterne er altså forholdsvis lave, når det kommer til boliglån. Dette hænger også sammen med, at det beløb, som man låner i forbindelse med et boliglån er så stort, at lånet ville blive urealistisk dyrt, hvis renten var ligeså høj som hos f.eks. et forbrugslån, hvor lånebeløbet er langt mindre.