Hvad er et finansieringsselskab?

Kært barn har mange navne, som man siger. Det gælder også alle de begreber, som vi støder på i den finansielle verden. Et finansieringsselskab lyder måske som noget af et fremmedord, hvis du ikke er vant til at begå dig i finansverdenen. Derfor vil jeg nu forklare og udpensle, hvad begrebet indebærer .

Et finansieringsselskab er i bund og grund egentlig bare et andet ord for et selskab, som kan finansiere en given økonomisk aktivitet. Dette munder tit ud i lån osv., hvorfor finansieringsselskaber som oftest kan være banker eller låneudbydere på internettet. Det, som gør et finansieringsselskab til hvad det er, er blot at det indebærer noget med finanser (penge).

Der findes selvsagt mange af disse, og derfor handler det selvfølgelig om at vælge den rigtige, hvis man står og ønsker at låne penge et sted.

Fx er et finansieringsselskab ikke kun banker og internetudlånere. Det kan sagtens også være en realkreditbank. En realkreditbank kan hjælpe dig med penge til en lav rente, når du skal købe nyt hus eller lejlighed. På trods af at renten er lav, kan man ikke låne alle pengene til herigennem, maks. 80 % af beløbet, som huset/lejligheden koster. De sidste 20 % skal altså hentes et andet sted fra hos en af de andre finansieringsselskaber, hvorfor udlånere på internettet viser sig attraktive.

Det skyldes, at igennem de senere år med finanskrise har magtbalancen mellem finansieringsselskaberne i form af banker vs. internetudbyderne nemlig ændret sig væsentligt. Det sjove er, at internetudlånerne har fået mere magt med deres forbrugslån, hvilket der flere grunde til.

En grund kan være, at bankerne holder mere igen med at give forbrugslån end førhen pga. den finansielle krise. Selvom renten tit er lavere i banken, så er det jo et problem, hvis man får afslag fra banken. Kunderne må derfor gå andre veje, og har herigennem fået øjnene op for lån på internettet.

Dette skyldes samtidig, at udbyderne på nettet er langt mere diskrete end bankerne. Du har pengene hurtigt kombineret med, at der ikke bliver spurgt synderligt til, hvad du agter at bruge pengene på.