Hvad er et forbrugslån?

I dag behandler vi begrebet forbrugslån i vores begrebsguide.
Mange har hørt ordet men er egentlig ikke klar over, hvad det helt præcist dækker over.
Og det kan også være svært at sige, hvad et forbrugslån helt specifikt er, og der er også mange steder, hvor du kan optage et forbrugslån. Både banker og online låneudbydere tilbyder forbrugslån og dette kan være med forskellige vilkår og betingelser.

Men hvis man skal opridse nogle generelle karaktertræk ved forbrugslån kan man sige, at det for det første er et lån, hvor du kan bruge pengene til det, du har lyst til. Som hovedregel bliver der fra låneudbyders side ikke spurgt ind til, hvad du skal bruge pengene til.
For det meste er et forbrugslån også en lånetype, hvor du ikke skal stille sikkerhed i for eksempel hus eller bil.

Et forbrugslån er altså et meget fleksibelt lån i forhold til, hvad du vil bruge pengene på. Derudover føler du dig heller ikke så bundet, som hvis du for eksempel havde stillet sikkerhed i dit hus.
Det du dog skal være opmærksom på er, at alt afhængig af hvilken udbyder du vælger kan der være forskellige betingelser. Sådan er det for det meste med de fleste lån, men specielt ved forbrugslån kan det være en god ting at se på eksempelvis rente og ÅOP. Låner du eksempelvis penge til en ny computer, ville det være smart at se på hvilket beløb du reelt set kommer til at betale tilbage. På den måde kan du finde frem til den udbyder, der giver dig de mest fordelagtige vilkår.
Der er jo ingen grund til at betale mere end højst nødvendigt.

Derfor er det heller ikke altid givet, at det er smartest at låne penge i banken. Selvom mange ikke tror det, kan banker sagtens have højere renter end fx online låneudbydere.
Så kig dig om, når du skal tage et forbrugslån – der kan være mange penge at spare.