Hvad er et kviklån?

I forbindelse med vores begrebsguide vil jeg i dette indlæg i dag tale om kviklån.
Der er mange forskellige typer af lån og det kan nogle gange være svært at finde rundt i de forskellige muligheder. Derfor kan mange komme galt af sted, fordi de ikke kender forskellen på de forskellige lån.

Et kviklån er en slags mellemting mellem et sms-lån og et banklån set på den måde, at det beløb man typisk låner ved et kviklån er større end ved et sms-lån men mindre end man måske ville låne i banken. Typisk kan man låne fra 5000kr og op til nogle hundrede tusinde alt afhængig af hvilken udbyder man vælger.

Derudover skal man ved et kviklån heller ikke stille sikkerhed for lånet. Her ligner det meget sms-lånet. Du skal blot udfylde en online-formular og afvente et ansøgningsskema, der kommer med posten. Når det så er udfyldt og sendt tilbage, går der ikke mange dage før du har pengene på din konto. En anden fordel er, at der heller ikke skal laves en risikovurdering før du kan godkendes til at låne penge.

Der er dog ting du skal være opmærksom på, inden du tager et kviklån. Alt afhængig af hvilken udbyder du vælger, kan der være forskellige vilkår og betingelser. Der kan eksempelvis være forskel på hvor lang perioden for tilbagebetaling er eller renter og gebyrer kan eksempelvis også være forskellige.

Derfor kan det være en rigtig god idé at undersøge hvilke låneudbydere, der har de mest fordelagtige vilkår i forhold til de behov du har for at låne penge.
Alt afhængig af om du vil låne få eller mange penge kan der være forskellige ting du skal overveje. Eksempelvis løbetiden for tilbagebetalingen kan være smart at se på, alt afhængig af om du låner mange eller få penge. Låner du mange penge kan det eksempelvis være fordelagtigt at aftale en længere løbetid, så du har en reel chance for at overholde dine betalinger.

Men uanset hvad er det altid en god idé at undersøge, hvad de forskellige udbydere kan tilbyde, når du står overfor at skulle tage et kviklån.