Hvad er et Maestro?

Turen er nu kommet til Maestro i denne lille ”begrebsguide” som vi lægger ud her på kreditguide.dk. Ideen er kort og præcist at formidle enkelte fakta og gøre dem, som ikke vidste det før oplyste om, hvad de forskellige ting i den finansielle branche er.

Maestro Card er ikke så udbredte iblandt de danske forbrugere. Som sådan er kortet egentligt bare et ganske almindelige kreditkort, som kan bruges man forskellige steder: butikker, hoteller, restauranter, stationer og dagligvarebutikker. Dog er en stor ulempe, og måske nok grunden til at mange danskere fravælger denne kortype, at man ikke kan betale med det på internettet

Gebyrmæssigt koster det ikke noget at bruge kortet i butikkerne i Danmark. I udlandet tager visse butikker gebyrer hvis man anvender kortet, men det kan man spørge om i butikken. Dog skal det siges, at hvis man hæver kontanter i et pengeinstituttet i Danmark, så koster det 2 % af det beløb, som man hæver.

Fleksibiliteten er helt i top, da man kan betale med kortet overalt i verden – omtrent 24 millioner steder på verdensplan. Dette giver en stor fordel, hvis man skal ud og rejse eller på ferie, og ikke orker at skulle bestille fremmed valuta eller betale veksels gebyrer til banken.

En ulempe ved Maestro Card er imidlertid, at hvis man mister pinkoden af den en eller anden årsag, så kan man ikke blot få en ny pinkode, men skal derimod have et helt nyt kort, hvilket kan blive en lidt træls udgift. Min research viser at de fleste udbydere tager omkring 240 kr. for at fremstille et nyt erstatningskort, som kunden selvfølgelig selv skal betale af egen lomme.

Skulle du komme i den ubehagelige situation, at dit kort er blevet stjålet og misbrugt af en anden part, så har de fleste udbyder en regel om en selvrisiko på 1200 kr., hvoraf du kan komme til at dække større tab op mod 9200 kr., hvis du f.eks. har glemt at oplyse banken hurtigst muligt om misbruget eller selv har været indirekte medvirkende til at pinkoden kunne spores/stjæles og dermed medskyldig.

Alt i alt er Maestro altså et superfint kort, som du kan få meget glæde af, hvis du rejser meget eller bare shopper meget i butikker.