Hvad er et overtræk?

Et overtræk på kontoen er forbundet med noget negativt. Det betyder at man har et minus, der er røde tal på bundlinjen og det viser noget om at man bruger flere penge end man har.

Hvad forårsager ofte overtræk?

Der er mange gode bud på, hvorfor man får overtræk på kontoen. Også selvom man måske synes at det ikke skyldes et overforbrug af luksusgoder. Hvis man først i en måned, har et overtræk, kan det være svært at rette op på i den efterfølgende måned, da man så har endnu mindre at gøre godt med i den næste måned. Nogen gange kan et overtræk også skyldes manglende overblik. Forstået på den måde, at hvis man har faste regninger, som betales kvartalsvis, det kan være tv, internet, el-forbrug osv., så kommer alle disse regninger måske i den samme måned. Det kunne være 1.januar, 1.april, 1.juli og 1.oktober, hver gang et nyt kvartal begynder. Hvis man så ikke får sat noget til side, til disse regninger i månederne imellem, kan man blive ubehageligt overrasket, når alle regninger forfalder samtidigt.

Hellere kassekredit

En kassekredit fungerer lidt på samme måde. Dog er det en aftale med sin bank om at man har et bevilliget overtræk på et vist beløb, som tilbagebetales når der kommer løn, dog uden rente oftest. Et almindeligt overtræk, koster nogle renter hos banken. Dog er en kassekredit heller ikke den mest optimale løsning, da det ikke umiddelbart løser problemerne, de vil vende tilbage igen. Et mindre lån, er efter alt at dømme det bedste alternativ. Det giver en fornuftig afbetaling over et konkret økonomisk problem og når løbetiden er overstået, er gælden betalt ud, så du igen måned efter måned, kan sørge for at have sorte tal på kontoen – også sidst på måneden. Det er langt bedre end at have røde tal på kontoen måned efter måned. Det er en farlig “sygdom”, som bør undgås.