Hvad er leasing? Fordele og ulemper

Flere og flere mennesker er begyndt at lease biler i stedet for at købe dem. Det kan godt være svært at finde rundt i, hvad det egentlig vil sige at lease en bil, men det er faktisk ret ligetil.
Du kan tænke på det som at du lejer en bil. At lease er egentlig bare det engelske ord for at leje.
Hvis du leaser en bil får du lov til at bruge bilen til en aftalt pris og i en fastsat periode.
Derudover kan der komme andre forholdsregler såsom, at du kun må køre et vist antal kilometer eller lignende.

Men du slipper altså for at skulle ud og betale fuld pris for en bil, og i stedet kan du for et fastsat beløb betale en leje af bilen hver måned.
Eksempelvis kan du lease en Audi A1 Sportback fra 2.295kr pr. måned. Prisen her er regnet ud med en løbeperiode på 36 måneder og dvs. at efter 36 måneder har du betalt 102.620kr for at lease bilen. Det er alt andet lige billigere end at købe bilen. Men du får til gengæld heller ingen penge tilbage, når du sender bilen retur, som du jo ville gøre ved et salg.

Der er altså med andre ord både fordele og ulemper. Men faktum er, at flere og flere er begyndt at lease biler fordi det er nemt og det giver en friheden til at skifte bilen ud jævnligt i stedet for at køre rundt i den samme spand i 10 år.

Inden man går ud og leaser en bil, skal man dog være opmærksom på om der er særlige forholdsregler fra bilforhandlerens side. Er du en person, der kører langt er leasing ikke altid det rigtige valg, og ønsker du eksempelvis at lave ændringer på din bil, vil leasing også være en dum løsning.
Men ønsker du at leje en bil til et fast beløb hver måned og er du indforstået med, at der er en begrænsning på hvor langt du kan køre, så kunne leasing være en god løsning for dig.