Hvad er løbetid?

Løbetid er endnu et begreb som er ganske væsentligt at betragte i forbindelse med at optage lån. Derfor finder jeg det også væsentligt at behandle begrebet på denne blog.

Når man stifter et lån, så sker der typisk det, at alle vilkår for lånet bliver aftalt og man får derefter udbetalt en sum penge. Denne sum penge skal gradvist tilbagebetales, idet der jo er tale om et lån.

Helt overordnet set betyder løbetiden på lånet blot den periode du bruger på at tilbagebetale dit lån. Løbetiden kan derfor selvsagt variere en hel del fra lån til lån.

Dette medfører også, at der kan være betydelig forskel i, hvilken løbetid du bør “vælge” eller foretrække, da dette meget vil komme an på de behov du mener at have.

Desuden kan vilkårene for løbetid ligeledes variere fra lån til lån. Ved nogle lån vil løbetiden på forhånd være aftalt til eksempelvis 2 år mens der ved andre lån ikke er aftalt en specifik løbetid, men at lånet bare løber og gradvist afvikles i form af renter og afdrag.

En god tommelfingerregel, når det kommer til løbetid er, at jo længere din løbetid er jo lavere vil renten typisk være. Dette giver imidlertid sig selv idet du har længere tid til at afvikle lånet gennem renter. Havde man en lav rente på et meget kort lån, så ville man til sidst stå med et forholdsvist højt restbeløb.

Det er en god ide, når man skal låne penge at gøre op med sig selv, hvor lang en løbetid man ønsker, og hvad der umiddelbart passer bedst til ens økonomiske situation og de behov man har.

De fleste kviklån der udbydes på internettet tilbyder fleksible løbetider så det er muligt at tilpasse lånet efter egne behov. Dette må siges at være en stor fordel ved disse lån, som man bør udnytte.