Hvad er restskat?

Nu er tiden ved at nærme sig hvor mange folk enten får penge tilbage i skat eller skal betale penge tilbage. Derfor tager jeg i dette indlæg fat i begrebet restskat.
Der er ingen tvivl om, at skat kan være en svær størrelse for mange at arbejde med. Det er langt fra de fleste der har 100 % styr på hvordan skat egentlig fungerer. Mange fumler med selvangivelser, års- og forskudsopgørelser.

Dog er der ikke mange der er i tvivl om, at når kalenderen nærmer sig februar og marts er der mange der klikker sig ind på SKAT’s hjemmeside. Det er nemlig i disse måneder, at man kan få overblik over sin restskat. Når vi taler om restskat taler vi i princippet om hvorvidt man skal have penge eller betale penge tilbage i skat.

Måden det bliver regnet ud på er ved, at SKAT vurderer om du har betalt for meget eller for lidt i skat. Har du betalt for meget i skat, får du penge tilbage fra SKAT. Har du derimod betalt for lidt i skat, skal du betale penge tilbage til SKAT.
Skal du betale penge tilbage til SKAT er der tale om restskat. Det kan være en god idé at betale din restskat tilbage med det samme da der kommer renter på beløbet. Renten på restskat er i øjeblikket en dag-til-dag rente på 2,7 %.

Det er derfor en rigtig god idé at få betalt sin restskat så hurtigt som muligt, selvom mange bliver fristet af tanken om at lade restskatten køre videre til næste skatteår. Men vil du slippe for renter skal du betale restskatten med det samme. Har du ikke mulighed for at betale restskatten har du altid mulighed for at låne penge af en uafhængig lånudbyder. På den måde kan du få betalt din restskat med det samme og derved undgå dag-til-dag renter og i stedet få en fast rente på dit optagede lån.
Uanset hvad du har tænkt dig at gøre, hvis du skal betale penge tilbage i skat er det dog smartest at få betalt restskatten med det samme.