Hvad er VISA-Electron?

Hvis man skal forsøge at få et overblik over alle de kortmuligheder, som man efterhånden har som borger i dagens Danmark, så må man starte et sted. De fleste kender de mest typiske kreditkort såsom Dankort, Visa Dankort og Mastercard. Der findes dog også adskillige andre typer, hvor Visa Electron er en af dem.

Kreditkortet VISA-Electron fandt sit indtog på det danske marked i 2003 og har siden vundet stort indpas hos mange forbrugere. Kortet kan ligesom mange andre anvendes både i pengeinstitutter, butikker – både i Danmark og i resten af verden.

Det unikke ved et Electron og det, som egentlig adskiller kortet fra eksempelvis Visa-Dankort er, at det er baseret på et online system. Det betyder, at det kun bruges i online elektroniske terminaler og f.eks. ikke kan bruges til betaling hos en gammeldags Dankortmaskine, som ikke er elektronisk.

Derfor er kortnummer og personoplysninger heller ikke ”ophøjet” på kortet, men derimod printet ned i kortet som almindelig skrift.

Apropos det med, at kortet er ”online”, så kan dette uddybes ved, at kortet er online med det pengeinstituttet, som har udstedt det til kunden. Dette medfører, at bankens system eksempelvis tjekker om der er penge til rådighed på kortet, inden en transaktion kan finde sted.

Med andre ord er det altså ikke muligt at hæve over beløbet som på flere andre kort som f.eks. Visa-Dankort. Er du derfor ”forbrugertypen”, anbefaler jeg i stedet et forbrugslån eller et andet kreditkort, hvor det er muligt hæve over beløbet eller at gå i minus på sin konto (det er heller ikke muligt at overtrække sin konto med et VISA-Electron).

Det nationale og internationale perspektiv som kortet tilbyder er ligeledes en af grundene til at mange vælger det. Det er nemt at tage med på ferie eller blot i udlandet, og modsat VISA-Dankort kan man ikke trække kontoens saldo.

Tager man udgangspunkt i f.eks. Nordeas tilbud, så er det muligt at hæve 15.000 kr. pr. døgn i Nordeas automater, mens det kun er muligt at hæve 5000 kr. i andre automater rundt omkring i landet pr. døgn. Dette sker af sikkerheds- og konkurrencemæssige årsager.

Kortet udstedes af mange forskellige banker, og disse kan så vidt jeg er orienteret ses på visa.dk.