Hvad et et Bullet-lån?

Som overskriften afslører, så fortsætter begrebsforklaringen på denne blog. Denne gang skal vi bevæge os lidt henimod lånemarkedet og se lidt nærmere på en bestemt låntype. Vi skal se nærmere på, hvad der er specielt ved et såkaldt Bullet-Lån og naturligvis først og fremmest sikre at alle læsere får en god grundlæggende forståelse af begrebet.

Det er relevant først og fremmest at få klarlagt, hvad et bullet-lån helt grunlæggende er.

Der er tale om en bestemt låntype, hvor man låner et bestemt beløb, lad os sige 5.000 kroner som eksempel. Det er jo gerne sådan, at når man låner penge så skal man betale dem tilbage igen, ellers ville man jo have fået dem og ikke lånt dem. Dette gør sig ligeledes gældende for Bullet-lånet. Man skal naturligvis også betale de 5.000 kroner tilbage igen.

Det er faktisk netop på tilbagebetalingen at dette lån adskiler sig fra de lån man ellers kender. Når man skal betale lånet tilbage så betaler man nemlig hele beløbet på én gang. Det vil sige de 5.000 kroner betales tilbage i én omgang og ikke via eksempelvis månedlige afdrag som man kender fra eksempelvis annuitetslån.

Et bullet-lån er altså bygget helt anderledes op end mange andre lån vi kender og det kan både have sine fordele og sine ulemper. Som sagt drejer det primære ved et bullet-lån sig om tilbagebetalingen af dette.

Det er naturligvis fordelagtigt, at man ikke skal afdrage på lånet. I hvert fald på den korte bane og beløbet man skal tilbagebetale er jo alligevel det samme inklusiv renter. På den korte bane kan man bare spare nogle penge.

Tilgengæld er det en stor afskrivning, når man så endelig skal indfrie hele lånet og dette kan godt gøre rigtig ondt i privatøkonomien hos mange mennesker, så det er helt op den den enkeltes personlige situation at vurdere, hvad der måtte være mest hensigtsmæssigt.