Kig dig for når du skal vælge lønkonto

Som endnu et led i vores begrebsguide vil jeg i dag fortælle om lønkonti.
For de fleste er en lønkonto noget man bare har og ikke tænker for meget over. Men det kan faktisk betale sig at sætte sig lidt mere ind i forholdene omkring lønkonti, for i sidste ende kan du spare penge på at vælge den rigtige lønkonto.

En lønkonto er den konto din løn bliver sat ind på. Hvad enten du er ugelønnet, 14 dages lønnet eller månedslønnet bliver din løn sat ind på din lønkonto. Herefter står pengene frit til rådighed og du kan bruge dem som du lyster. De fleste vælger at sætte et fastsat beløb over på deres budgetkonto så de derved kan få dækket deres faste udgifter. Når dette er gjort har du dit såkaldte rådighedsbeløb tilbage, altså det beløb du kan bruge på andet end de faste udgifter.

Som nævnt tidligere kan det godt betale sig at kigge sig omkring, når man skal vælge hvilken bank man vil have sin lønkonto i. Mange fortsætter tit i den bank som deres forældre har meldt dem ind i. Som ung tænker man ikke altid over, at banker også er virksomheder der skal tjene penge og at de derfor konkurrerer på parametre som priser, service og tilgængelighed. Så du kan med fordel kigge dig om efter den mest favorable lønkonto, når du får dit første faste arbejde.

Der er flere faktorer der spiller ind, når du skal vurdere om en lønkonto er favorabel eller ej.
Eksempelvis kan du kigge på prisen på en lønkonto. De fleste lønkonti er gratis, men du kan komme ud for at skulle betale gebyrer eksempelvis for at hæve penge eller for at få adgang til din netbank. Yderligere kan du kigge efter renten på lønkontoen. Renter er tit noget af det banker konkurrerer mest med og derfor kan du med stor fordel lede efter den bedste rente.

Uanset hvad er det sundt at kigge sig omkring når man skal vælge lønkonto. Bruger man lidt tid på research kan det betale sig i sidste ende.