Låneomkostningsbegreber

Der findes mange forskellige typer af lån, alt lige fra banklån til kviklån, SMS-lån, forbrugslån og lån optaget på kredit i bestemte butikskæder.

Ifølge lovgivningen på området skal det klart fremgå, hvorledes tilbagebetalingen foregår, dvs. over hvor lang tid den foregår, men også de omkostninger der er forbundet med optagelsen af lånet. Konkurrencen på området er stor og det betyder at man kan få rigtig fine lånebetingelser.

Nogen gange er det rent faktisk blot afdrag der er forbundet og ingen renter, til gengæld har butikken solgt en vare, som de måske ikke havde solgt, hvis den eneste mulighed var at handle kontant. Måden man kan se, hvad ét lån egentlig koster er, ved at kigge på forkortelsen ÅOP, der altid står angivet. ÅOP er årlige omkostninger i procent.

Låner man 50.000 kr., som skal betales af over 5 år, skal der betales 10.000 kr., i afdrag årligt, det kan så deles ud på de 12 måneder, det er 833 kr. i afdrag om måneden i løbet af de 60 måneder. Har man så en AOP på 10 % betyder at der betales 10 % i renter om året på lånet. Så det årlige afdrag på 10.000, bliver med renter 11.000. Så der er naturligvis en mindre betaling for at låne penge.Men det renten jo også fortæller er egentlig prisen på penge og for at låne penge, skal man selvfølgelig have mulighed for at tage renter. Og når man deler renterne ud på de 12 måneder, er det jo blot 83,33 kr., der betales for at låne beløbet i dette eksempel. Ofte står der også ved lånene, hvad det samlede tilbagebetalingsbeløb er, så er man fri for at lave udregningerne.

Men, det kan absolut være en god idé at optage lån, det giver mulighed for at få fordelt tilbagebetaling i mindre bider, der gør at det bestemt er til at klare sig igennem. Står man med en fast indkomst, så vil det ikke mærkes så hårdt, når man får betalingerne fordelt ud over en længere periode, mens man kan have glæde af aktivet med det samme.

Der er rigtig gode muligheder for at få nogle fine betingelser, bare man læser betingelserne der står med småt.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *