Medierne hjernevasker dig til at tro at alle lån er farlige

Danskernes privatøkonomi skrænter mere end nogensinde. Og det kan være svært for mange at få pengene til at række til en hel måned. Derfor er det fristende at låne penge. Men mange er afskrækkede af mediernes konstante negative omtale af lån. Men er kritikken berettiget, eller kan det være fornuftigt at låne penge i dag?

Den negative omtale af lån i medierne er efter min mening gået over gevind. Den økonomisk trængte familie er en typisk tårepresser, der er eksploderet ud af proportioner. For danskerne elsker det. Den følelse, man sidder med i maven, når man ser Tv-udsendelser om mennesker i økonomisk nød, er nemlig en ideel blanding af frygt og spænding. Denne frygt og spænding er en rigtig stor sælger, når det kommer til danskerne i dag. Vi elsker at blive bekræftet i, at der er nogle, der har det værre end os. Men medierne glemmer at nævne at de tilfælde, som vi ser på skærmen, for det første er sjældne, og for det andet er resultatet af årelang ufornuftig omgang med økonomien.

Medierne har altså, i kræft af deres evindelige negative fokus på lån, og de konsekvenser, der i yderste tilfælde kan komme heraf, hjernevasket danskerne til at tro, at alle lån er dårlige og farlige.

Er man som familie presset sidst på måneden, og ser man muligheder i at låne penge, så er der intet farligt i det. Lån skal ske med måde og med omtanke. Men har man sin helt almindelige og sunde fornuft med sig, når man klikker ind på en side om lån, så kan man nemt skille de gode lån fra de dårlige lån.

Og et lån på 5.000 kr. for at få vendt den negative balance på kontoen er ikke på nogen måde vejen til en økonomisk afgrund, som man skal have en flok Tv- celebrities til at løfte sig ud af. Tværtimod. Et lille lån kan gavne familien på den lange bane.

Det er relativt simpelt at låne 5.000 kr. i dag. Der er mange tilbud at vælge i mellem. Selvom du allerede har udset dig en favorit blandt de mest kendte lånefirmaer, så synes jeg, at du skal finde en hjemmeside, hvor du kan sammenligne de forskellige lån. Derved ikke sagt at du skal til at gennemgå halvtreds forskellige lånetyper. Men udvælg 2-3 stykker som du sammenligner. På den måde er du sikker på, at du træffer et fornuftigt valg.