SMS-lån – en dyr og dum løsning i forhold til forbrugslån

Jeg faldt fordelen over en ny lånemetode: sms-lån. Det virker nok smart og nyt, men jeg er yderst skeptisk stillet overfor konceptet. Set i lyset af min erfaring er der simpelthen for mange ulemper ved dette i forhold til et almindeligt forbrugslån.

Den primære årsag finder jeg i lånets pris. Man har ofte kun to uger til at tilbagebetale lånet, og kan man ikke det eller glemmer det for den sags skyld, kommer det til at koste dig kassen som forbruger. Den årlige ÅOP er på omkring 10.000 % – og det er endda sat i den lave ende af skalaen!

Der er flere kedelige og trættende forklaringer forbundet med dette faktum, men det korte årsag kan forklares ved at lånet beskattes ekstremt meget i de dage, det løber (normalt omkring 20-30 procent). Dette gør det til en ualmindelig dyr fornøjelse i løbet af ingen tid! Så fordi det lyder hurtigt og enkelt, er det ikke nødvendigvis tilfældet. Det er SMS-lån et glimrende eksempel på her.

Oveni dette har lånetypen som udgangspunkt ingen krav til låneren. Om man står i RKI gør ingen forskel, hvilket er en af det væsentligste forskelle fra de traditionelle forbrugslån, som i modsætning til et SMS-lån ikke stiller nogle krav de ulykkelige personer, som er røget i RKI. Derfor er der heller ingen ægte sikkerhed ved SMS-lånet, som blot risikerer at hive flere mennesker ned i sølet.

Mange RKI personer fristes måske af denne type lån, fordi man kan låne på trods af at man står i RKI og det normalt er svært at låne hos andre selskaber hvis man er registreret i RKI, men jeg vil stadigvæk advare mod dette. Det kan langt bedre betale sig at tage et almindeligt forbrugslån hos en velanset udlåner, hvor omkostningerne er langt mere realistiske og overskuelige. Samtidig vil jeg gerne gøre opmærksom på endnu en ting, som tilsyneladende virker til at være overset.

På trods af at man står i RKI, kan man stadig godt optage reelle forbrugslån hos de velansete låneselskaber. Udvalget er selvfølgeligt begrænset, men der findes enkelte selskaber, som udlåner til RKI-registrerede personer. Yderligere kan du også optage de såkaldte mikrolån, som ligeledes er billigere til enhver tid end et SMS-lån.

Alt i alt er det altså en rigtig god idé at undgå disse SMS-lån og i stedet optage et almindeligt og trofast forbrugslån. Det andet bliver hurtigt en dyr fornøjelse!