Victor J. Hedegaard

Victor Julius Hedegaards profil tæller 30 rundede år, proffession som chefanalytiker i den uafhænige institution, DREAM, som bl.a. Finansministeriet benytter sig af, når der skal analyseres tal, økonomiske udspil, lovforslag og hvad eventuelle lovændringer vil have af betydning for fremtidens samfundsøkonomi. Julius har pga. sit personlige arbejde og indsats + tænketankens gode omdømme flere gange medvirket i tv-indslag, debatter etc. som ekspert på det samfundsøkonomiske område. Trods sin forholdsvis unge alder for en chefanalytiker at være, har Victor gjort lynkarriere i finansverdenen. Som 24 årig blev han uddannet som cand.oecon fra KU, og siden har CV fået tilføjet flere gode stillinger til sig, indtil drømmejobbet som chef for et års tid siden tilbød sig – hvilket var en enestående mulighed for både arbejdsgiver og arbejdstager. Victors værdier kan ifølge ham selv remses op med tre forskellige ord: sandhed, orden og rationalitet.

Netop sidstnævnte ord er en af Victors store livsanskuelser. Som økonom er han meget inspireret af den rationelle teori, som er en stor tradition inden for økonomverdenen. For dem der ikke ved, hvad den rationelle teori går ud på, kan den kort forklares ved en antagelse af, at individer er rationelle væsener, som anskuer verden ud fra en cost/benefit analyse og egennyttemaksimerer for få mest muligt profit. At få mest muligt ud af kapitalen er for Victor et stort fokusområde, som han bestræber sig meget på at efterleve – især når han sammen med sit hold af økonomer i DREAM analyserer forslag og tal for Folketinget.

Victors privatsliv går han stille hen med. For ham er det afgørende, at bloggen primært rummer relevant tekst om kredit og guides til at få mest muligt ud af kreditten. Dog pointeres det, at hvis en eventuel indblanding af familielivet sagtens kan komme på tale, blot under den forudsætning at det har relevans for det emne, som han tager op og skriver om.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *